Google Chromecast gaat als warme broodjes over de toonbank

De Google Chromecast vliegt als warme broodjes over de toonbank. Op de introductiedag werd in Engeland elke 4,5 seconden een Chromecast verkocht; gelijk aan het aantal verkochte Apple iPad’s op de dag van lancering. Ook in andere Europese landen is de HDMI-dongle van Google goed verkocht.

De Google Chromecast is erg populair, twee weken geleden werd de Chromecast in Europa (en ook Nederland) gelanceerd. De Britse retailer Currys verkocht op de dag van lancering, elke 4,5 seconden een Google Chromecast. Dit is gelijk aan het aantal verkochte iPad’s van Apple die verkocht werden op de dag van introductie. De winkelketen was in een korte tijd door de voorraad van de dongles heen.

google chromecast

Ook in Noorwegen is het succes van de Google Chromecast te zien, twee dagen na de lancering moest de Noorse keten Elkjøp, een tweede partij van 40.000 Chromecast’s bestellen. De woordvoerder van Elkjøp omschreef de vraag naar de apparaten als ‘ongeëvenaard’. Ook bij webwinkel Amazon staat de Chromecast al langere tijd op de eerste plaats als bestverkocht product in de categorie elektronica.

Google zelf wilde geen reactie geven op de cijfers, maar geeft wel aan in een verklaring:

“We hebben miljoenen Chromecasts verkocht tot nu toe, en we hopen dat succes ook in Europa te herhalen.”

De introductie in de Verenigde Staten, vorig jaar zomer, liep minder vlekkeloos. Google had de vraag naar de Chromecast onderschat, en kon vervolgens de vraag niet aan. Dit zorgde er voor dat de HDMI-dongle van Google slecht verkrijgbaar was.

Ben je al in het bezit van een Google Chromecast? Bekijk dan hier de 16 beste applicaties, om meer uit je Chromecast te halen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel