Google Contacten app werkt nu op alle apparaten vanaf Android 5.0 Lollipop

Google heeft haar Contacten applicatie nu beschikbaar gemaakt voor alle Android apparaten die versie 5.0 Lollipop of hoger draaien. De officiele applicatie van Google was voorheen alleen te verkrijgen voor apparaten van Google zelf.

Google Contacten voor iedereen

Op apparaten die Google zelf uitlevert is de Contacten app standaard geïnstalleerd, maar wil je deze op een niet-Google apparaat gebruiken met Android dan was het bijna onmogelijk. Met het installeren van een APK-bestand werkte het op sommige toestellen wel maar kon de app niet automatisch geüpdatet worden. Daar komt nu verandering in dankzij een update voor de Contacten-app.

Google Contacten 2.0

De meest recente update in de Google Play Store voor de Contacten applicatie laat zich installeren op elke smartphone die Android 5.0 Lollipop of hoger draait. Heb je een dergelijke telefoon of tablet dan kun je de officiële contacten applicatie van Google gebruiken.

Tegelijkertijd heeft Google ook een aantal kleine verbeteringen aangebracht in de app zoals het samenvoegen van contacten en suggesties voor het toevoegen van gegevens aan bestaande contacten. Er zijn aanwijzingen gevonden voor een nieuwe functie een in de toekomst; zo moet het mogelijk worden om contacten te delen middels een QR-code.

Contacten
Contacten
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel