Google Contacten 2.0 brengt grote veranderingen in vormgeving

Google heeft een nieuwe update uitgebracht voor haar contacten-app Contacts. In Google Contacten 2.0 zijn verschillende elementen veranderd waardoor de app er nu anders uitziet. Het moet het gebruiksgemak van de app verbeteren.

Google Contacten 2.0

Vorig jaar zomer bracht Google versie 1.5 uit van haar contacten-app uit. Nu is het tijd voor Google Contacten 2.0 waarbij de interface onder handen is genomen. Met de vorige update werd het hamburger-menu toegevoegd en de vormgeving is ook nu veranderd. Hieronder vind je links de oude weergave, midden en rechts de nieuwe.

Google Contacten 2.0

Na de update is het mogelijk om te schakelen tussen meerdere accounts; deze optie vind je terug in het menu. Een grote wijziging vinden we bij de weergave van een contact. Niet langer meer neemt de foto van een contact een groot deel van het scherm in beslag. Er blijft een kleine cirkelvormige foto over. De kaarten zien er anders uit en er is een zwevende FAB-button voor het bewerken van een contact. De rechter screenshot toont de nieuwe interface.

Google Contacten 2.0

De update voor Google Contacten 2.0 wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Je kunt ook hier de APK downloaden.

Contacten
Contacten
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel