Google Contacten applicatie krijgt nieuw icoon en functionaliteiten

Google heeft haar eigen Contacten-app voorzien van een update waarbij er diverse kleine verbeteringen te ontdekken zijn. De meest opvallende wijziging is het nieuwe app-icoon dat Google gebruikt, het icoon is donkerder van kleur en totaal anders dan de vorige versie.

Google Contacten 1.6

Contacten zoals de app officieel heet, is voorzien van een update naar versienummer 1.6. De contacten app neemt daarbij afscheid van een half gevouwen icoon en ruilt deze in voor een rond icoontje. Dit icoon is in lijn met andere apps die Google recent heeft geüpdatet en de stijl op de Pixel smartphones.

Google Contacten nieuw icoon
Links het oude icoon, rechts het nieuwe

Het tabblad waar dubbele contacten verwijderd kunnen worden is van naam veranderd en heet nu ‘Suggesties’. Op dit nieuwe tabblad kun je overigens veel meer dan alleen maar dubbele contacten verwijderen. Ook geeft de app suggesties om van veel gebelde nummers contacten te maken. Contacten die je nooit belt kun je door de app laten verwijderen.

Google Contacten suggesties

Wanneer je labels toekent aan contacten heb je vanaf nu de mogelijkheid in Google Contacten 1.6 om in één keer naar iedereen met het betreffende label een mail of SMS te sturen. De update voor Contacten is vanaf nu beschikbaar voor iedereen.

Contacten
Contacten
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel