Google deelt releasedatum van definitieve aankondiging Android 10

Android 10, voorheen ook wel bekend als Android Q, zal volgende maand haar debuut beleven. Dit is eerder dan verwacht. De datum is bevestigd door Google.

Releasedatum Android 10

Twee support-medewerkers van Google hebben onafhankelijk van elkaar de datum bevestigd waarop we Android 10 kunnen verwachten. De opvolger van Android 9 Pie zal op 3 september officieel uitgebracht worden. Eerder was nog de verwachting dat dit in oktober zou gaan gebeuren.

Zoals eerder ook het geval was, zullen de Pixel-devices van Google de eerste zijn die de update aangeboden krijgen. Vervolgens zullen de fabrikanten ermee aan de slag gaan om de update te optimaliseren voor hun smartphones. Nokia heeft bijvoorbeeld haar volledige updateschema al gedeeld.

Als de informatie klopt zullen we dus vanaf volgende week het nieuwe Android 10 gaan zien. Onlangs werd bekend dat Google geen zoete namen meer gaat meegeven aan Android-versies, maar alleen met cijfers gaat werken.

Laten we nog wel een slag om de arm houden. Het wil weleens gebeuren dat informatie tussen vertegenwoordigers en medewerkers van de klantenservice verouderd is. Ondanks dat geloven we dat de release van Android 10 nabij is. Daarbij melden verschillende gebruikers dat de laatste build van de beta-versie als zeer stabiel wordt ervaren.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel