Google Docs uitgebreid met Research tool

Google heeft haar documenten applicatie Docs uitgebreid met een handige research tool. Met de tool kun je makkelijk je document voorzien van nuttige informatie.

Research tool

Google heeft de Docs-app voorzien van een research tool waarmee eenvoudig naar content gezocht kan worden. Je kunt nu rechtstreeks Googelen naar quotes of andere handige informatie en gebruiken in je document. Met de tool moet het voor gebruikers makkelijker zijn om snel een goed document op te stellen.

Spreken om te typen

Ook heeft Google aan de web variant van Docs gesleuteld, zo kun je nu tekst dicteren. Met de Voice Typing functie kun je in meer dan veertig talen tekst dicteren. De functie is handig voor scholieren die voor bijvoorbeeld het vak Duits of Engels een document moeten schrijven en tegelijkertijd aan hun uitspraak willen werken. Ook Nederlands wordt door deze nieuwe functie ondersteund.

Kleine verbeteringen

Google heeft ook de “laatst gewijzigd” functie aangepast, met deze functie zie je welke aanpassingen er gedaan zijn sinds je laatste bezoek. Ook kun je zien wie de wijzigingen heeft gedaan in het document. Ook zijn er een flink aantal templates toegevoegd waarmee je een presentatie, document of spreadsheet van opmaak kunt voorzien.

Google Documenten
Google Documenten
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel