Google Expeditions brengt virtual reality naar het klaslokaal

Virtual Reality weet langzaamaan ook haar weg naar het klaslokaal te vinden. Google Expeditions geeft leraren de mogelijkheid om leerlingen op expeditie mee te nemen naar verre bestemmingen. Google Expeditions werkt in combinatie met de goedkope Cardboard-brillen wat deze manier van les geven betaalbaar maakt.

Google Expeditions

Middels de Google Expeditions app kunnen docenten de leerlingen meenemen naar beroemde bouwwerken of verre bestemmingen. Docenten kunnen als gids de leerlingen meenemen, terwijl zij ook kunnen zien waar de leerlingen op dat moment naar kijken. Docenten kunnen leerlingen ook wijzen op interessante punten.

Google Expeditions

De technologie achter de Expeditions-app werkt doordat alle smartphones op hetzelfde netwerk verbonden zijn. Op die manier zien leerlingen welke expedities er op dit moment uitgevoerd worden en kunnen zij meedoen. Wanneer een gids een expeditie heeft gedownload is het niet nodig voor alle deelnemers deze expeditie te downloaden. De expeditie wordt dan via de smartphone van de gids gedeeld.

Google Expeditions

Er zijn in de Expeditions applicatie al ruim 200 interactieve reizen te ontdekken. Voor het gebruik van de applicatie is een Google Cardboard erg handig, maar ook zonder de kartonnen VR-bril is de app bruikbaar. Zelf kun je de app ook gebruiken om op reis te gaan, via de Play Store kun je de Google Expeditions app downloaden.

Expedities
Expedities
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel