Google brengt ‘favoriete afbeeldingen’ met collecties uit in Nederland

Het internet staat vol foto’s; van huisdieren tot aan wereldsteden en van auto’s tot aan eten. Mocht je nou een foto tegenkomen met Google Afbeeldingen en die later nog eens snel terug willen vinden, dan kan je vanaf nu in Nederland gebruik maken van de functie ‘favoriete afbeeldingen’, zo ontdekte wij. De functie doet erg denken aan Pinterest.

Google ‘favoriete afbeeldingen’

Afbeeldingen opslaan in collecties, dat is vanaf nu mogelijk met Google Afbeeldingen, gewoon vanuit de (Chrome-) browser. In april ontdekte we al dat de functie werkte als je de telefoon op de Engelse taal had ingesteld, maar via een server side update werkt de functie nu ook in Nederland. De functie komt automatisch beschikbaar, zo ontdekte DroidApp.

Wanneer je zoekt in Chrome naar een afbeelding, zie je onderin beeld een functie om opgeslagen afbeeldingen te bekijken. Hier zie je verschillende collecties die je hebt aangemaakt, of je maakt een nieuwe collectie aan. Ook kan je tags toevoegen aan de foto’s, zodat je die gemakkelijk terug kunt vinden onder het tabblad ’tags’. De functie moet een alternatief zijn voor Pinterest.

Als je een afbeelding opent in Google Afbeeldingen zie je onder die foto een aantal aanvullende opties. Denk aan een mogelijkheid om een pagina te bezoeken, de foto te delen en om hem op te slaan. Wanneer je hem opslaat kan je je bewaarde plaatjes bekijken. Vervolgens deel je de foto zelf onder in verzamelingen/collecties. Een foto kan je ook een omschrijving meegeven zodat je voor jezelf een notitie er aan kunt hangen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel