Google laat je ‘sterren’ toevoegen aan afbeeldingen en verzamelingen aanmaken

Google wil de strijd aangaan met het bekende sociale netwerk Pinterest. Enige tijd geleden kregen we al te zien hoe in de Verenigde Staten een nieuwe functie werd uitgerold, waarmee je afbeeldingen een ster kon geven en aan verzamelingen kon toevoegen. De functie is nu ook hier te gebruiken, zo ontdekte DroidApp.

Google ‘Saved Images’

Gebruik je je toestel in de Engelse taal? Dan kan je vanaf nu gebruik maken van een nieuwe functie binnen de mobiele website van Google. Als je aan het zoeken bent naar afbeeldingen, en tikt op een afbeelding, krijg je de mogelijkheid om de foto op te slaan. Het concept lijkt hiermee op wat Pinterest al jarenlang doet en het idee kwam in december naar buiten. Vervolgens worden de afbeeldingen bewaard in soort van galerij.

Omdat de functionaliteit nog niet volledig beschikbaar is in Nederland, en dus ook nog niet werkt als je de Nederlandse taal gebruikt op je toestel, werkt de link google.nl/save niet. Gelukkig is dit geen grote ramp. Bij het bezoeken van ‘Google Images’ krijg je onderin beeld de mogelijkheid om de opgeslagen afbeeldingen te bekijken.

Verzamelingen

Daar zie je het overzicht van de bewaarde plaatjes en kan je verzamelingen aanmaken. Zo kan je voor je vakantie aparte verzamelingen aanmaken en voor je zakelijke foto’s ook een apart album creëren. Wanneer je een foto hebt opgeslagen, kan je het item bewerken door een notitie toe te voegen en tags toe te voegen. Die tags zorgen ervoor dat er een verzameling wordt aangemaakt.

We gaven al aan dat de functie dus nog niet volledig in Nederland is te gebruiken. Wel is de kans aanwezig dat de functionaliteit op termijn ook in Nederland volledig uitgerold zal gaan worden. Tot die tijd werkt de functie enkel als je je telefoon hebt ingesteld op de Engelse taal.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel