Chrome 52 voor Android: vloeiender, sneller en lager accuverbruik

Met de update voor de Android-app van Google Chrome naar versie 52, wordt het afspelen van video’s vloeiender, sneller en ook zal het minder vragen van de batterij. Hierdoor kan je dus nog langer genieten van alle online content.

Chrome 52

Het streamen van video’s word dagelijks door velen van ons gedaan. Het is dan ook niet zo gek dat er biljoenen uren aan video’s afgespeeld worden in Google Chrome. Veelal word dit gedaan via bijvoorbeeld YouTube, Facebook, Netflix en Videoland maar ook nieuwssites, waaronder DroidApp bieden (veel) video’s aan. En omdat we veel content streamen op onze mobiele apparaten wil Google graag dat we hiervan optimaal kunnen profiteren.

Met de nieuwe release van Chrome 52 voor Android heeft Google gezorgd dat het afspelen sneller gaat dan voorheen. Dit betekent dat het laden van de video’s sneller gaat en het beeld nog vloeiender verloopt. Tevens hebben ze het batterijverbruik terug weten te dringen, waardoor je nu nog meer video’s kunt bekijken omdat het batterijverbruik omlaag gaat.

Het afspelen van video’s werkt nu ook met de batterijbesparing-modus. Die kan ervoor zorgen dat je tot 50 procent van je data bespaart als je de video afspeelt in een lichtere uitvoering.

De wijzigingen die doorgevoerd zijn zullen goed te merken zijn bij kortere video’s. Dit houd in dat het te merken zal zijn in het overgrote deel van de video’s omdat het vaak om korte filmpjes gaat. En aangezien er steeds meer websites gebruik gaan maken van HTML5 zal het er in de toekomst alleen maar rooskleuriger uit gaan zien.

De update naar Chrome 52 wordt vanaf nu uitgerold naar de Google Play Store.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel