Google gaat verder de strijd aan met Spotify na update Google Play Music

Google Play Music heeft een update gekregen. De update brengt een aantal nieuwe functies naar de applicatie zoals het delen van afspeellijsten. Met de update voor Google Play Music lijkt Google nog meer de strijd aan te willen gaan met diensten als Spotify.

Vandaag zijn een aantal applicaties van Google voorzien van een update. Zo ook de muziekdienst van Google; Play Music. De nieuwe versie wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold in de Google Play Store, en hier lees je alvast de nieuwe mogelijkheden die de applicatie je gaat bieden.

google play music playlist share
Google Play Music maakt het nu mogelijk om afspeellijsten te delen. Foto

Vanuit Google Play Music is het in de nieuwe versie van de applicatie mogelijk om afspeellijsten te delen. Afspeellijsten kunnen gevuld worden met nummers die in je bibliotheek staan van Play Music of die je aanschaft uit de Play Store. De nieuwe functie zorgt er voor dat Google Play Music een stap dichterbij is, bij een -mogelijke- concurrentie met Spotify.

Afspeellijsten kunnen nadat ze openbaar zijn gemaakt gedeeld worden. Ook na het publiceren van de afspeellijst kan de lijst nog bewerkt worden vanuit de app, waardoor je altijd nieuwe muziek kan toevoegen aan de lijst.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel