Google Hangouts 4.0 officieel: eenvoudiger, sneller en mooier

Google heeft een nieuwe versie van Google Hangouts aangekondigd. Google Hangouts 4.0 is volgens het bedrijf nu eenvoudiger, sneller en mooier. De laatste tijd gingen er al meerdere berichten rond over de nieuwe versie van Google Hangouts. Hangouts 4.0 heeft onder andere uitgebreidere Android Wear ondersteuning. Daarnaast valt de vernieuwde vormgeving aan de app direct op.

Google Hangouts 4.0

Google Hangouts heeft zojuist de nieuwste versie van de chat-app aangekondigd. Google Hangouts 4.0 bevat een groot aantal veranderingen en verbeteringen. Google Hangouts 4.0 was eerder al meerdere keren in het nieuws voorbij gekomen. Volgens Google zelf is de applicatie nu nog eenvoudiger, sneller en mooier in het gebruik. Gebruikers zouden nu precies de app kunnen gebruiken, zoals ze het zouden willen.

Google Hangouts 4.0

Nieuw in Google Hangouts 4.0 is dat het ontwerp wat afgeslankt is. De kleur groen is weer wat lichter geworden en minder aanwezig. Tevens bevat de applicatie vernieuwde animaties en overgangen en is de applicatie nog beter uitgewerkt met Material Design. Onderin beeld is de button te vinden om een bericht op te stellen. Je kan hiermee direct een groep aanmaken of gesprek beginnen. De lijst met contacten is daarbij opnieuw vormgegeven wat de chat-beleving ten goede moet komen.

Google heeft in Hangouts 4.0 een reeks bugs verholpen waardoor de app aanzienlijk sneller moet zijn. Kers op de taart is daarbij dat de invloed op het uithoudingsvermogen een stuk verbeterd is in de nieuwe versie. Er zijn verder verbeteringen doorgevoerd in Hangouts Dialer, waardoor vrienden niet meer te zien krijgen ‘nummer onbekend’ als zij door jou gebeld worden. Tot slot is er de uitgebreide Android Wear ondersteuning waarbij je vanaf je smartwatch een vooraf ingesteld antwoord kunt versturen.

De update naar Google Hangouts 4.0 zal vanaf vandaag uitgerold gaan worden in de Google Play Store.

Hangouts
Hangouts
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel