Google komt deze herfst met eigen Pixel Watch en Pixel 3 (XL) smartphones

In de herfst van dit jaar zal Google opnieuw met een reeks eigen producten komen. Betrouwbare bronnen melden dat het bedrijf met de twee Pixel 3 smartphones komt, en daarbij ook de tweede generatie Pixel Buds. Tot slot zal er een eigen Pixel Watch komen.

Pixel evenement in de herfst

Tijdens de herfst van dit jaar zal Google weer een reeks nieuwe producten presenteren, net als wat het bedrijf vorig jaar deed. Er komen een tweetal smartphones aan; de Pixel 3 en Pixel 3 XL. Daarbij zal op het eigen hardware-event ook de tweede generatie Pixel Buds (oordopjes) aangekondigd worden. We zagen in afgelopen oktober de eerste generatie van de Pixel Buds.

Pixel 2 XL

Pixel Watch

Het meest opvallende is de komst van een eigen Pixel Watch; een eigen horloge van Google zelf dus. Google heeft zelf nog niet eerder een horloge uitgebracht. De Pixel Watch zal waarschijnlijk voorzien worden van een Snapdragon Wear 3100 processor.

Daarbij zou het zomaar kunnen zijn dat er drie smartwatches van Google aan zitten te komen. Eerder zijn al drie codenamen voor smartwatches van Google opgedoken met de namen ‘Ling’, ‘Triton’ en ‘Sardine’. Echt concrete informatie ontbreekt nog over de producten.

De informatie over de nieuwe producten is afkomstig van bronnen die bekend staan om een hoge betrouwbaarheid, zo meldt Evleaks. Vermoedelijk zal het event begin oktober plaatsvinden. In 2016 en 2017 heeft Google dit event gehouden op 4 oktober. Hoe de Pixel 3 smartphones er precies uit komen te zien en met wie samengewerkt wordt, is niet bekend. We vermoeden dat het eerder overgenomen HTC team een belangrijke rol mag gaan spelen.

Lees ook

Reageer op dit artikel