Google Keep update maakt app nog handiger; automatisch categorieën aanmaken

Er is een erg handige update uitgebracht voor de taken-app van Google; Google Keep. Voortaan worden automatisch categorieën aangemaakt aan de hand van de inhoud van je notities en taken. Vooral voor degenen die Google Keep vaak gebruiken is deze functie erg handig.

Google Keep: automatische categorieën

In de Android-app van Google Keep is na de update een nieuwe, handige functie toegevoegd. Vanaf nu kan de notitie-app automatisch categorieën aanmaken aan de hand van de verschillende content die je in een notitie hebt geplaatst. Het maakt hierbij niet uit of het een notitie is met foto’s of een lijstje. De tekst wordt door de app geanalyseerd en vervolgens gebundeld in een categorie.

Google Keep categorie

Bij het gebruik van de zoekfunctie is de nieuwe categorie-functie zichtbaar. Onder de blauwe ‘Typen’ blokken met lijsten, afbeeldingen, tekeningen en dergelijk verschijnt het nieuwe blok met ‘Dingen’. Hier vind je categorieën als voedsel, plaatsen en reizen. En inderdaad, bij ‘voedsel’ krijgen we verschillende notities te zien, zoals het boodschappenlijstje.

Google Keep categorie

De update voor Google Keep wordt vanaf nu uitgerold en zal gefaseerd verspreid worden. De update staat voor je klaar in de Google Play Store. Mocht je nog geen gebruik maken van Google Keep, dan kan je de app downloaden via onderstaande button.

Google Keep
Google Keep
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel