Evernote: gratis versie wordt ernstig beperkt, forse prijsverhoging voor betaalde abonnementen

Evernote is een handige applicatie voor het beheren van je taken, het bijhouden van notities en het opslaan van herinneringen met eventueel een foto. De dienst zal de gratis vorm, Evernote Basic, gaan wijzigen en de betaalde Plus en Premium vormen in prijs verhogen. We zetten de wijzigingen voor je op een rij.

Evernote

Evernote gaat een aantal dingen aanpassen aan de abonnementsstructuur van de dienst. Hoewel de gratis versie onlangs de mogelijkheid kreeg om de bescherming met pincode functionaliteit te gebruiken, zal het aantal andere functies en mogelijkheden verder teruggebracht worden. In de gratis Basic-versie van Evernote kunnen gebruikers maximaal twee apparaten tegelijk gebruiken met één Evernote-account. Op dit moment is er geen limiet voor het aantal apparaten waarmee je Evernote kunt gebruiken. Gebruikers die nu meer apparaten gebruiken hebben dertig dagen de tijd om dit aan te passen.

Evernote

Aantal toestellen

Wil je een oneindig aantal toestellen en apparaten verbinden met je Evernote-account, dan ben je aangewezen op de Plus en Premium versie van de dienst. Bij Evernote Basic geldt er een opslaglimiet van 60MB. Bij Plus is dit 1GB en bij Premium 10GB. Met Premium krijgen gebruikers extra mogelijkheden zoals het zoeken naar tekst binnen een PDF-bestand en een mogelijkheid om visitekaartjes te digitaliseren.

Prijsverhoging

De prijzen voor de betaalde abonnementen van Evernote zijn enorm gestegen. Voor Plus betaal je nu 19,99 euro per jaar. Dit gaat naar 29,99 euro; een stijging van 10,00 euro per jaar. Kies je voor Evernote Premium, dan dien je twintig euro per jaar extra neer te leggen. De prijs van die vorm gaat namelijk naar 59,99 euro per jaar. Volgens Evernote zorgt deze prijsstijging ervoor dat er veel energie, tijd en geld in de dienst wordt gestopt. Ook wil het bedrijf niet denken aan reclames en het verkopen van gegevens om hiermee het geld te verdienen.

Evernote kwam onlangs met integratie voor Google Drive. Daarnaast werd ook eerder de functie toegevoegd om annotaties te maken. Mocht je Evernote nog niet gebruiken, dan kan je de app downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Evernote - Notitie Ordner
Evernote - Notitie Ordner
Ontwikkelaar: Evernote Corporation
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel