Evernote en Google Drive bundelen krachten in app

Evernote en Google Drive gaan hun krachten bundelen. De populaire notitie-app Evernote krijgt Google Drive-integratie. Op deze manier kan je je ideeën verder laten groeien, zo laat Google weten. Notities laten voortaan een ‘embed’ zien van Google Drive-bestanden.

Evernote en Google Drive

Deze week verscheen er nog een interessante update voor de Evernote app en nu staat een volgende nieuwe functie te wachten. Google en Evernote hebben bekend gemaakt dat ze hun krachten gaan bundelen. Vanaf nu wordt een functie uitgerold waarmee Google Drive geïntegreerd wordt in Evernote. Bestanden zoals sheets en documenten worden realtime gesynchroniseerd tussen beide diensten.

Evernote Google Drive

De integratie zorgt ervoor dat er previews getoond worden van de verschillende bestanden. Via Evernote kan je gemakkelijk dankzij de zoekfunctie een bestand die je hebt opgeslagen in Drive opzoeken en invoegen. De functie wordt vanaf nu uitgerold voor web (enkel in Chrome) en Android. De andere platformen zullen de Google Drive-integratie binnenkort krijgen.

Dat Google nu samenwerkt met Evernote is toch wel opvallend. Google heeft een eigen notitie-app; Google Drive, en deze beschikt ook niet over een uitgebreide integratie. Er is daar enkel de mogelijkheid om een notitie te exporteren als Google-document.

Evernote - Notitie Ordner
Evernote - Notitie Ordner
Ontwikkelaar: Evernote Corporation
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel