Google lanceert nieuwe tool: maak je eigen emoji

Je eigen emoji maken, hoe gaaf is dat? Dankzij een nieuwe tool van Google is dat vanaf nu mogelijk. De tool heet ‘Made with Code’ en laat je op een laagdrempelige manier een eigen emoticon maken. Het is niet alleen leuk om te doen en het resultaat te delen, er zit ook nog een doel achter.

Eigen emoji maken

Je eigen emoji maken is vanaf nu mogelijk met de tool ‘Made with Code’. Onder andere met meer vrouwelijke emoticons wil Google de gendergelijkheid in de wereld verder bevorderen, maar ook met deze tool. Deze tool moet meisjes helpen met het nastreven en het uiten van hun passie met behulp van informatica.

Made with code eigen emoji

Je kunt om deze reden ook alleen een vrouwelijke emoji selecteren. Vervolgens kan je door blokken te slepen en keuzes te maken, de ogen bepalen, het haar selecteren en de kleding uitzoeken. Tevens kan je de mond, een hoed of andere onderdelen aanpassen naar eigen wens.

Heb je de acht stappen doorlopen, dan zie je direct je eindresultaat. Deze kan je vervolgens opslaan op je computer en natuurlijk delen met je vrienden. Wil je direct aan de slag gaan met het maken van een eigen emoji? Bezoek dan hier de ‘Made with Code’ tool.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel