Google maakt Friendly Pix app, eigen concurrent voor Instagram?

Google komt mogelijk met een eigen concurrent voor Instagram. Instagram is de dienst van Facebook en nu is een voorbeeld-app verschenen die voor iedereen te bekijken is, gebaseerd op het eigen Firebase platform.

Friendly Pix van Google

Google Firebase is het eigen app-ontwikkelingsplatform vol opties en services; denk aan synchronisatie, pushmeldingen en dergelijke. De mogelijkheden die het platform te bieden heeft, worden nu gedemonstreerd in een voorbeeld-app. Het gaat hierbij om een functionerende ‘kopie’ van Instagram met de naam Friendly Pix.

Vooralsnog is de dienst niet bedoeld voor de consument, maar wie weet verandert dat in de toekomst en komt Google met een concurrent voor fotodienst Instagram. De app ziet er als volgt uit; er is een startpagina met afbeeldingen waarbij de feed op chronologische volgorde wordt getoond. Op foto’s kan gereageerd worden en er is een like-functie. Tevens is er een profielpagina.

Het is goed om te weten dat het hier gaat om een demo-versie, en dat er verder nog geen enkele duidelijkheid is, over of Google inderdaad met een eigen versie van Instagram komt. Mocht je met de demoversie aan de slag willen, dan kan dat via deze link.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel