Instagram gaat volgorde in je tijdlijn aanpassen met (deels) nieuwe berichten

Instagram heeft een langverwachte wens van haar gebruikers (deels) vervuld. Gebruikers klagen al lange tijd over de volgorde van foto’s in hun tijdlijn. Oude foto’s staan met regelmaat boven nieuwe foto’s. Dit gaat veranderen.

Instagram volgorde tijdlijn

In 2016 gooide Instagram het over een andere boeg en ging het de tijdlijn niet meer op tijd van plaatsing sorteren, maar op een algoritme. Foto’s die je als gebruiker mogelijk interessanter vindt, kregen een prominentere plek in je tijdlijn. Dit zorgde al snel voor frustratie onder gebruikers; zij zagen liever foto’s op volgorde van meest recent.

Instagram inline comments

Instagram heeft nu bekend gemaakt dat het wederom veranderingen door gaat voeren in de tijdlijn. Helaas gaan we niet terug naar de chronologische volgorde, maar zal het algoritme verbeterd worden. Daarnaast wordt gestart met de uitrol van een nieuwe knop waarmee je direct naar nieuwe berichten kunt scrollen. Volgens Instagram moet daarmee de kans verkleind worden dat je nieuwe berichten mist als je het overzicht vernieuwt.

De uitrol van de volgens Instagram verbeterde tijdlijn staat gepland voor de komende maanden. Het kan dus nog even duren voordat de veranderingen bij iedereen doorgevoerd zijn.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel