Eindelijk: Instagram Stories laat je nu gehele foto delen als verhaal

Instagram Stories is een handige functie binnen de foto-app die door veel mensen gebruikt wordt. Je kunt je bezigheden zo delen en deze blijven 24 uur zichtbaar. Nu is een interessante verandering doorgevoerd waarmee je foto’s niet meer verplicht hoeft bij te snijden.

Instagram Stories: je hele foto in beeld

Je kunt op meerdere manieren je foto delen via Instagram Stories. Een mogelijkheid is om direct vanuit de verhaal-functie een foto te maken. Echter is het ook mogelijk om een eerder gemaakte foto op te halen uit je galerij en deze te delen. Een groot nadeel was dat deze dan verticaal uitgeknipt werd en je deze niet kon verplaatsen of uitzoomen.

Vandaag is er verandering gekomen in die beperking, zo ontdekte we vandaag. Via een server-side update wordt het mogelijk gemaakt om een hele (horizontale) foto te delen zonder dat er dingen verloren gaan. Zodra de functie voor jou beschikbaar is, zie je een effect op het scherm waarbij je de melding krijgt dat je je vingers samen kunt knijpen om zo uit te zoomen. Bij een horizontale afbeelding zie je dan boven en onder de foto een kleurverloop, waarbij de kleuren zich aanpassen aan kleuren in je foto.

Instagram Stories hele foto

De functie wordt vanaf nu voor iedereen geactiveerd. Het gaat om een gefaseerde uitrol waardoor het kan zijn dat de nieuwe functie in Stories nog niet voor iedereen direct beschikbaar is. Volg jij DroidApp al op Instagram?

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel