Portretmodus op komst voor foto-app Instagram: mooiere selfies

De Instagram app wordt binnenkort uitgebreid met een reeks nieuwe features. We zagen al aanwijzingen voor bellen en videobellen, en nu wordt ook gewerkt aan een portretmodus met bokeh-effect. Dit belooft wat voor je selfies!

Portretmodus voor Instagram app

De ontwikkelaars van foto-app Instagram hebben het er maar druk mee. Schreven we onlangs nog over de komst van videobellen en bellen naar de applicatie, duikt nu ook een portretmodus als toekomstige functie. In de code van de applicatie zijn aanwijzingen gevonden naar de portretmodus.

Instagram portretmodus aanwijzing

Als eerst zal de portretmodus beschikbaar komen in Stories, de verhalen-functie van Instagram. We zien bij verschillende telefoonfabrikanten in de camera-app al een vergelijkbare modus. Denk aan de app op de Huawei, Samsung en LG-toestellen. Het moet je selfies mooier maken en ook voorzien van een bokeh-effect. Hierbij is je gezicht scherp, en de achtergrond onscherp/vervaagd. De integratie van de portretmodus zal mensen sneller een foto laten delen dan wanneer je hem nog zelf moet delen vanuit de galerij-app.

Op dit moment is niet duidelijk wanneer de Instagram app voorzien wordt van de nieuwe functie.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel