Instagram komt naast videobellen ook met ‘normale’ belfunctie

Instagram had ooit alleen de focus op het delen van foto’s. Later werden daar video’s aan toegevoegd en sinds enige tijd kunnen we ook verhalen delen, stickers plaatsen en berichten uitwisselen. Binnenkort wordt dit uitgebreid met mogelijk videobellen en de belfunctie. Gaat Instagram hiermee een stap te ver?

Bellen via Instagram

Bellen via Instagram, wie had dat een paar jaar geleden bedacht? Facebook, eigenaar van de foto-app, bereidt nieuwe functies voor voor de foto-app. Waar WhatsApp en Messenger het al mogelijk maken om te bellen en videobellen, is dit bij Instagram nog niet mogelijk. Echter kan dit zomaar gaan veranderen. De focus wordt (nog) verder verlegd, zo blijkt uit nieuwe wijzigingen in de code van de laatste Instagram update.

In de laatste versie van het installatiebestand zijn verschillende icoontjes opgedoken waarin duidelijk wordt dat er een belfunctie voorbereid wordt. Er zijn verschillende telefoonhoorn-icoontjes te zien en ook het videobellen-icoontje is zichtbaar in het bestand. Er doken eerder al aanwijzingen op voor videobellen met Instagram en daar komt dus nu bellen bij.

Instagram (video-)bellen

Op dit moment is niet bekend wanneer Instagram de mogelijkheid tot (video-)bellen toevoegt aan de applicatie. De focus op alleen het delen van media lijkt met het toevoegen van deze feature wel een beetje weggevaagd te zijn. Zit jij met smart te wachten op (video-)bellen via Instagram?

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel