Instagram werkt aan Direct-functie die je een verhaal maar 1x laat kijken

Instagram neemt met regelmaat functies over van concurrent Snapchat. Nu werkt het team aan een andere functie die we eerder zagen in Snapchat. Het zal binnenkort mogelijk worden in Instagram om aan te geven dat een verhaal maar één keer bekeken mag worden.

Instagram Direct met meer opties

Wederom functies uit Snapchat worden gebruikt voor Instagram Stories en Direct. In de toekomst wordt het mogelijk om meer restricties op te leggen bij het publiceren van je eigen Stories verhaal. Verstuur je je foto of video via Instagram Direct, dan wordt het mogelijk gemaakt om aan te geven hoeveel keer het mediabestand bekeken kan worden.

Snapchat Instagram Direct functies

Hierbij kun je aangeven dat de ander het bestand maar eenmaal mag openen, meerdere keren mag openen of dat er een permanent miniatuur weergegeven mag worden in de chat. De functie kan een beetje te vergelijken zijn met bijvoorbeeld de auto-destruct functie uit Telegram. Hiermee kun je gedurende een aantal seconden een beeld bekijken waarna deze automatisch uit de chat verdwijnt.

Gisteren schreven we over de screenshot-melding in Instagram die ervoor zorgt dat je niet ongemerkt meer screenshots kunt maken. Het is niet bekend wanneer deze feature wordt uitgerold naar de app.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel