Instagram en Snapchat verwijderen GIF-functie uit verhalen

De GIF-functie was een veel gebruikte feature voor het delen van je verhalen in Snapchat en Instagram. Beide partijen hebben nu de GIF-functie van Giphy uitgeschakeld. Dit naar aanleiding van een racistisch gifje.

Geen GIF’jes meer in je verhalen

Tijdelijk kunnen gebruikers geen gebruik meer maken van de Giphy-integratie in Snapchat en Instagram Stories. De GIF-functie was na invoer een functie die we met grote regelmaat terug zagen komen in de verhalen. In beide apps is de functie tijdelijk verwijderd omdat er een racistisch gif’je op is gedoken in de zoekresultaten. In het gif’je was een teller te zien met het aantal doden. Er werd daarbij gesuggereerd dat dit door mensen met een donkere huidskleur zou komen. Een ‘opzwepende Bonzo’ liet de teller oplopen.

Instagram gif

Nadat het GIF’je is ontdekt door Instagram en Snapchat is de desbetreffende gif verwijderd en is de Giphy-integratie direct uit de applicatie gehaald. Instagram en Snapchat laten weten dat er geen ruimte voor dit soort racistische uitingen. Nu de functie is verwijderd, wordt het probleem onderzocht om herhaling te voorkomen. Het is niet bekend wanneer Instagram en Snapchat de gif-functie weer toevoegen aan hun apps. Het kan enige tijd duren voordat de functie bij niemand meer beschikbaar is.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Snapchat
Snapchat
Ontwikkelaar: Snap Inc
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel