Google maakt interessante kwartaalcijfers bekend

Google heeft vandaag de cijfers van het afgelopen kwartaal bekend gemaakt. Niet alleen de cijfers over het gebruik van de Google-diensten werd bekend gemaakt, ook het aantal Android-smartphones werd bekend gemaakt. Android begon met de T-Mobile G1, maar inmiddels zijn er duizenden verschillende Android-smartphones.

Google

Google heeft de kwartaalcijfers bekend gemaakt. Deze omzet groeide met 11 procent naar 17,7 miljard dollar. 16 miljard dollar daarvan betreft de omzet die Google binnenhaalt met advertenties. De inkomsten die Google wist te behalen met de Google Play Store groeiden met 17 procent.

Huawei Ascend G6 YouTube

Daarnaast heeft Google nog meer interessante cijfers naar buiten gebracht. Volgens Google is de tijd die we besteden aan het bekijken van YouTube-filmpjes op de mobiele telefoon of tablet in een jaar tijd met 60 procent gestegen. Daarnaast tellen de apps Google Search, YouTube, Chrome en Google Maps meer dan een miljard gebruikers hebben.

In 2008 begon Google met één apparaat op de markt: de T-Mobile G1. Inmiddels zijn er meer dan 400 fabrikanten actief die samen meer dan 4000 verschillende Android-smartphones hebben gemaakt. In dit aantal zijn de tablets met Android nog niet meegenomen. Het totaal aantal Android-apparaten ligt veel hoger.

Bekijk ook:

via Tweakers

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel