Google medewerkers lanceren app ‘Uptime’ om gezamenlijk YouTube-video’s te bekijken

De medewerkers van Google hebben een nieuwe app gelanceerd waarbij er gezamenlijk naar YouTube video’s gekeken kan worden. Als eerst is de app beschikbaar voor Apple iOS. Het moet de interactie verhogen met mensen die dezelfde video bekijken.

Uptime van Google

Google heeft de afspraak dat medewerkers 20 procent van hun tijd mogen besteden aan bijvoorbeeld een eigen project. Daaruit is nu de app Uptime gekomen. Deze applicatie maakt het gezamenlijk kijken van een video een stuk leuker.

Google Uptime app

Met degenen die dezelfde video bekijken kan gereageerd worden en opmerkingen geplaatst worden. Naast reageren met tekst kun je ook gebruik maken van emoji. Het gaat om filmpjes die op YouTube staan. In Uptime is ook te zien waar je vrienden of contactpersonen naar kijken.

De app is momenteel alleen beschikbaar voor Apple iOS in de Verenigde Staten, op uitnodiging. De verwachting is dat de toepassing ook beschikbaar zal komen voor Android. Echter is niet bekend wanneer dit zal gebeuren en of de app dan ook in Nederland beschikbaar komt.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel