Google verbetert muziekherkenning op je Android met Sound Search

Je kunt naast Shazam ook Google gebruiken om te kijken welk nummer je nu op de radio hoort. Echter was de bruikbaarheid niet even goed als alternatieven. Dat moet nu gaan veranderen door de toepassing van Sound Search.

Muziekherkenning met Google

De Pixel 2 werd in 2017 voorzien van Now Playing. De functionaliteit voor het herkennen van muziek was echter wat beperkter qua mogelijkheden en aanbod muziek om te herkennen. Met de nieuwe optie Sound Search, die toegevoegd is aan de muziekherkenning, worden nu de servers van Google gebruikt waarmee volgens Google veel vaker een match gevonden kan worden.

Google Sound Search

Gebruikers kunnen dankzij Now Playing te allen tijde zien welk nummer zij op dit moment horen. Ook moet de nieuwe versie sneller werken en hoef je niet meer secondenlang te wachten totdat het nummer herkent wordt. Om Sound Search te gebruiken, is wel een internetverbinding noodzakelijk.

Volgens Google wordt er werkt gemaakt van andere verbeteringen voor de muziekherkenning. Het moet in de toekomst beter gaan werken om muziek te herkennen als dit op laag volume is, en ook wanneer er veel achtergrondgeluiden zijn. Je kunt Google’s muziekherkenning gewoon gebruiken via Google Assistent.

Lees ook

Reageer op dit artikel