Google Nieuws komt met meer sportverslaggeving en kruiswoordpuzzels

Google gaat haar eigen nieuws-app; Google Nieuws, uitbreiden met nieuwe functies. Gebruikers krijgen in-app kruiswoordpuzzels en er komt een verbeterde verslaggeving van sportnieuws.

Google Nieuws wordt uitgebreid

Google Nieuws is een handige applicatie waarin het nieuws uit verschillende bronnen wordt verzameld in één app. Er zijn nu in de broncode van de nieuwe versie van de app  verbeteringen en nieuwe functies gevonden die binnenkort uitgerold zullen worden.

In Google Nieuws vind je al secties voor verschillende sportonderdelen. Denk aan voetbal, basketbal en andere soort sporten. Hierin vind je schema’s, standen en spelers. Speciale toernooien worden tot op heden niet extra uitgelicht, maar dat gaat veranderen. Er zal meer informatie gegeven worden over competities, met daarbij ook de kampioen en halve finalisten.

Google Nieuws 5.10

Kruiswoordpuzzel

Net als in de krant, wordt het mogelijk om in de Google Nieuws app een kruiswoordpuzzel te maken. Althans, deze functie is gevonden in de broncode van de applicatie. Het is niet bekend of en wanneer deze functie definitief wordt verspreid. Als we afgaan op de informatie uit de code, wordt duidelijk dat er in ieder geval twee knoppen toegevoegd worden. De ene knop is een optie om de ingevulde antwoorden te wissen, de andere knop laat je een antwoord automatisch invullen, mocht de puzzel te moeilijk zijn. Er zijn (nog) geen ander soort puzzels te vinden in de code van de app.

De aanwijzingen voor de nieuwe functies zijn gevonden in Google Nieuws 5.10. Deze update wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Het is mogelijk dat de functies in dit artikel pas later geactiveerd worden en nu alleen ter voorbereiding in de code van de applicatie zitten.

Google Nieuws
Google Nieuws
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel