Google Now gaat je beschermen tegen stilzwijgende verlengingen

Google Now gaat gebruikers herinneren aan abonnementen die bijna aflopen. Abonnementen die stilzwijgend steeds verlengd worden kunnen een flinke kostenpost met zich meebrengen, en daar wil Google je nu voor beschermen.

Google Now heeft een aantal functies ingebouwd al die het mogelijk maken om vanaf je smartphone je abonnement te annuleren. De dienst Google Now zou al in staat zijn om bij abonnementen van onder andere Spotify en Netflix, te kunnen annuleren.

Google Now subscription

Het opzeggen van het abonnement gaat als volgt; Google Now geeft je een melding dat het abonnement bijna afloopt. Daarbij laat Google Now een link zien naar de desbetreffende webpagina om het abonnement op te zeggen. De herinnering voor het opzeggen, kan eventueel uitgesteld worden, zodat je later nog een keer de melding krijgt.

Zoals gezegd werkt de dienst al voor diensten als Spotify en Netflix. Daarnaast zal Google Now ook herinneringen sturen bij aflopende abonnementen van de muziekdienst Google Play All Access en Amazon Prime. Op dit moment is de functionaliteit nog niet in Nederland beschikbaar, maar zodra dit wel het geval is, houden we je uiteraard op de hoogte!

Bron

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel