Google Now laat spraakinvoer corrigeren

Google Now biedt al langer de mogelijkheid om een bepaalde handeling uit te voeren via spraak. Deze functie is nu uitgebreid. Vanaf nu kan je ook een verkeerd geïnterpreteerd spraakcommando corrigeren met je stem.

Google timmert continue aan de weg aan de dienst Google Now. Google Now is een persoonlijke assistent op Android smartphones. Met je stem kan je een bepaalde handeling uit laten voeren. Maar op dit gebied loopt Nederland erg achter. Wanneer je je toestel instelt op de Engelse taal, komen er vele malen meer opties en mogelijkheden beschikbaar.

Google Now

 

Google Now heeft desondanks voor de niet Nederlandse Google Now gebruikers een nieuwe functie mogelijk gemaakt. Wanneer Google Now een spraakopdracht verkeerd verstaan heeft, kan je direct Google Now corrigeren met een spraakopdracht. Door het commando ‘No, I said…’ zal Now direct beginnen met luisteren, en de zoekopdracht aanpassen.

De nieuwe corrigeer-functie in Google Now is zoals gezegd voorlopig nog niet beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Voor bijvoorbeeld Engelse gebruikers zal de dienst gefaseerd uitgerold gaan worden.

Bron: AndroidPolice

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel