‘Google overweegt bouw van eigen smartphone zoals Apple’

Google zou volgens nieuwe berichten overwegen het idee van Apple te volgen. Hierbij zou Google zelf vanaf de bodem een nieuwe smartphone willen ontwikkelen en fabriceren. Zowel de hardware als de software zou dan uit eigen fabriek moeten kopen.

Eigen smartphone van Google?

Google zou volgens ‘The Informant’ overwegen om een eigen smartphone uit te brengen met eigen hardware en eigen software. Volgens de bron vinden er binnen Google nu interne discussies plaats over dit onderwerp. Overigens is het goed te weten dat er nog geen ja en geen nee uitgekomen is. Het is in dit stadium nog niet bekend of Google hiermee de Nexus-lijn vaarwel zegt of dat Googles’ eigen smartphone naast de Nexus-lijn beschikbaar zal komen.

android nexus

Voor de ontwikkeling van Nexus-smartphones en tablets maakt Google tot op heden gebruik van partners, zo ook voor de LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P. Google zou dus nu de mogelijkheid overwegen om net als Apple alles zelf op zich te nemen. Hierdoor zou het in theorie mogelijk moeten zijn om nog sneller updates uit te brengen en nog meer controle te krijgen op de Android-ervaring.

Of Google definitief met eigen smartphones gaat komen is nog maar de vraag. Ook is op dit moment nog niet bekend of Google ook echt haar eigen ecosysteem er doorheen wil duwen en het zo de huidige fabrikanten lastiger wil gaan maken. Wanneer er meer bekend is, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Lees ook

Reageer op dit artikel