Google Pixelbook is de nieuwe 4-in-1-design laptop vol mogelijkheden

De Google Pixelbook is aangekondigd door het bedrijf. Het is voorzien van een 4-in-1 design; waaronder een boek, laptop en tablet. Daarbij heeft het bedrijf zojuist ook de Pixelbook pen gepresenteerd die de productiviteit flink moet verhogen.

Google Pixelbook

Het design is geïnspireerd door de glazen behuizing zoals we die kennen van de Pixel smartphones. Aan de achterkant zien we de uit twee materialen bestaande cover met een glazen en metalen afwerking. Deze glazen behuizing zorgt eveneens voor ontvangst.

De data-connectie van je Pixel-smartphone kun je gebruiken om WiFi op de Pixelbook te gebruiken. Het apparaat is voorzien van een toetsenbord, maar die kun je wegklappen waardoor het een tablet kan worden. Tevens is er de integratie van Google Assistant.

Google Pixelbook

Het Quad-HD LCD scherm heeft een grootte van 12,3 inch en een pixeldichtheid van 235 ppi. Opvallend is de dikte van slechts 10 millimeter en het gewicht van 1 kilogram. Er is keuze uit een Intel i5/i7 processor en het geheugen bedraagt 512GB. Het werkgeheugen is maximaal 16GB, zo weet Google te melden. Met de accu kan je de Pixelbook maximaal 10 uur gebruiken. Het opladen gaat via de USB-C poort. De specificaties zijn afhankelijk van de door de gebruiker gekozen configuratie.

Google voorziet de Pixelbook van volledige ondersteuning voor de Google Play Store. Zo kun je alle apps gebruiken, denk aan Instagram om foto’s te delen en foto’s bewerken met Snapseed of Adobe Lightroom.

De Google Pixelbook kan ook gebruikt worden met de eveneens aangekondigde Pixelbook Pen. Je kunt hiermee op het scherm snel aantekeningen maken, een foto van een bijvoorbeeld een bekend persoon omcirkelen en zo snel informatie over diegene te weten komen en nog veel meer.

De Pixelbook kost 999 dollar, de Pen kost 99 dollar. Pre-orderen kan vanaf vandaag en ze komen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. De uitlevering start op 21 oktober 2017. Een release in Nederland lijkt zeer klein.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel