Google Play Games laat je je gameplay opnemen en delen

Een nieuwe update voor Google Play Games maakt het mogelijk om je spel te delen met anderen. Met de nieuwste update kan je het scherm met de game opnemen en je eigen commentaar hier aan toevoegen. Vervolgens kan je je de video delen. De functie wordt vanaf nu uitgerold, alleen wij moeten nog even wachten.

Google Play Games

Het is weer Update Wednesday en hoewel Google de laatste tijd minder waarde hecht aan de woensdag, is vandaag wel de update voor Google Play Games aangekondigd. In de nieuwe versie is het mogelijk om een video te maken van het spel dat je wilt gaan spelen. Hierbij kan je je eigen commentaar toevoegen en vervolgens de video delen via YouTube.

Google Play Games

Het werkt als volgt; in de Google Play Games app selecteer je de game die je wilt gaan spelen. Vervolgens krijg je de opnameknop in beeld te zien en kan je de gameplay vastleggen in 480p of in 720p resolutie. Het commentaar wat je toevoegt kan je vastleggen door jezelf tijdens het gamen in beeld te brengen met de front-camera op je smartphone. Als je klaar bent kan je de video bewerken en vervolgens uploaden naar YouTube.

Google Play Games

In eerste instantie zal de opname-functionaliteit in Google Play Games uitgerold worden naar gebruikers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Later zullen andere landen ook de nieuwe functie krijgen.

Google Play Games
Google Play Games
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel