Google Play Services 8.4 SDK vrijgegeven met nieuwe functies

Ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag aan de slag met versie 8.4 van het Software Development Kit voor de Google Play Services. Een aantal vernieuwingen zijn ook voor gewone Android gebruikers handig om te weten.

Google Play Services 8.4

Met deze nieuwe versie van de Google Play Services 8.4 kunnen app-ontwikkelaars zelf een aangepaste applicatie uitnodiging maken. Wanneer jij een app wil aanbevelen aan een vriend of familielid dan kan het nu voorkomen dat je een aangepast bericht tegen komt.

Voor Android ontwikkelaars is het ook nuttig om te weten wat gebruikers doen in een game, of hoeveel geld zij besteden middels in-app aankopen. Hiervoor is de Player Stats API uitgebreid en geeft de ontwikkelaar meer inzichten in zijn of haar game. Met deze informatie kunnen zij vervolgens de game aanpassen en je verder helpen of bonussen geven voor het doen van aankopen.

Verbeterde plaatsbepaling

FLP geeft de gebruiker een nauwkeurige positie zonder GPS te gebruiken. FLP staat voor Fused Location Provider en voegt de signalen van WiFi-netwerken, GPS en telefoonmasten samen om een locatie te bepalen.

In de batterij besparende modus van je smartphone wordt GPS niet gebruikt. In deze modus ziet je smartphone nu ook alle omliggende telefoonmasten in plaats van alleen de mast waarmee je verbonden bent. Ook plaatsbepaling op basis van WiFi-netwerken is flink verbeterd en is vooral een uitkomst in bijvoorbeeld winkelcentra.

Ontwikkelaars kunnen meer informatie opvragen op het Android-developers weblog. Magnus Hyttsten vertelt in een video wat de nieuwigheden zijn in Google Play Services 8.4. Als gebruiker krijg je deze update automatisch aangeboden op je smartphone of tablet.

Lees ook

Reageer op dit artikel