Google Play Services 8.1 bevat Android Pay componenten

In een nieuwe versie van de Google Play Services zijn componenten van Google’s nieuwe betaaldienst te vinden. Android apparaten worden met de update alvast voorbereid op de komst van Android Pay.

Android Pay

Google heeft haar betaaldienst Android Pay geintregreerd in de Google Play Services, op die manier is het makkelijk voor Google om deze dienst van updates te voorzien. In de uitgebrachte Google Play Services 8.1 update zijn een aantal componenten te vinden van het betaalplatform, zo ontdekte AndroidPolice.

Wanneer de Android Pay voor het eerste geopend wordt krijgt de gebruiker een welkomstscherm te zien. Hierna kan worden gekozen of je Android Pay wenst te gebruiken. Via de Google Wallet-app kunnen dan creditcards worden gekoppeld.android-pay-startAls je kiest voor Android Pay dan zul je vanuit veiligheidsoverwegingen ook een pincode of patroon moeten instellen. Dit om te voorkomen dat iemand er met je smartphone vandoor gaat en vervolgens overal betalingen mee kan verrichten.android-pay-lockVoordat Android Pay echt gebruikt kan worden zal eerst het grootste deel van de Android apparaten van deze nieuwe update moeten worden voorzien. Omdat Google niet in een keer alle apparaten update zal dit vermoedelijk nog wel even gaan duren. Ook zal Android Pay eerst in de Verenigde Staten in gebruik worden genomen.

Lees ook

Reageer op dit artikel