Google Play Services 8.1 uitgerold, deze features kun je tegenkomen

Google heeft haar Google Play Services 8.1 grotendeels uitgerold naar haar gebruikers en vanaf nu kunnen ook ontwikkelaars met nieuwe functies aan de slag.

Google Play Services 8.1

In een blogpost legt Reto Meier een aantal nieuwe functionaliteiten uit, die Google heeft achtergehouden voor ontwikkelaars. Met de nieuwe Play Games Player Stats API kunnen game-ontwikkelaars inzicht krijgen in het speelgedrag van de spelers. Wanneer je bijvoorbeeld lang vast zit in een level kan de ontwikkelaar hierop meteen reageren, door je bijvoorbeeld een hint te geven.

Ook de Nearby API is verbeterd waardoor ontwikkelaars niet meer zelf timeouts hoeven te volgen. Applicaties die geschikt zijn voor Android 6.0 en hoger moeten rekening houden met een nieuwe manier van permissies vragen.

App Invites zijn eveneens verbeterd, via de App Invites API kun je vrienden uitnodigen om een app te gaan gebruiken. Ontwikkelaars kunnen daar nu een aangepaste afbeelding aan koppelen. Ook de Google Maps API is aangepast en biedt nu ondersteuning voor een “nachtmodus”. Kaarten worden weergegeven in een minder kleurrijk pallet en een stuk donkerder gemaakt.

Googler Magnus Hyttsten legt de nieuwe functies uit in een luchtige video. Ontwikkelaars kunnen deze nieuwe functies de komende tijd gaan gebruiken en als Android gebruiker hoef je hier niets voor te doen.

Lees ook

Reageer op dit artikel