Google Play Services 7.0: nieuwe handige features

Google heeft haar Play Services geüpdatet naar versie 7.0, en daarin zien we tal van nieuwe en handige features geïntroduceerd worden.

Locatie, locatie en nog eens locatie

Wanneer je bijvoorbeeld in Google Maps je huidige locatie wilt weten, dan gebeurt dat op basis van WiFi en/of het GSM netwerk of GPS. Maar wanneer je je precieze locatie wilt weten dan moet je, om dat (GPS) in te schakelen vaak een app verlaten. Play Services 7.0 brengt een nieuw dialoog venster waarmee met een druk op de knop de juiste locatie instellingen worden toegepast. Location Settings Dialog

Verder introduceert Google met Play Services 7.0 een nieuwe locatie API onder de naam “Places API”. Met deze API kunnen alle relevante bedrijven en locaties in de buurt van de gebruiker worden opgevraagd. Ook kan via de Places API een locatie worden toegevoegd of gewijzigd.Place Picker Dialog

Dual Screen

Je smartphone of tablet als tweede scherm is een functionaliteit die met de komst van Google Play Services 7.0 wordt geïntroduceerd. Het doel van deze dual screen functie is het koppelen met Android TV, waarmee je op de TV een game kunt spelen en je smartphone in een controller veranderd. In onderstaande video kun je een demo bekijken hoe dit zal gaan werken.

Uitrol van deze update

Google Play Services 7.0 zal automatisch worden geüpdatet op je smartphone of tablet. Maar je kunt deze ook handmatig installeren vanuit de Google Play Store. Ontwikkelaars zullen nog enkele dagen moeten wachten voordat zij met deze nieuwe functies aan de slag kunnen.

Google Play Services
Google Play Services
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel