‘Google Play Services 6.1 lekt nieuwe functies voor Google Android’

Google komt met verschillende nieuwe features voor het Android-besturingssysteem, dit blijkt uit een uitgelekte versie van Google Play Services 6.1. Onder andere het maken van back-ups en een gemakkelijkere manier om te wisselen van accounts op een apparaat moet gemakkelijker worden. Maar er is nog veel meer bekend geworden over nieuwe toekomstige functies in Android.

Een nieuwe versie van de toepassing Google Play Services lekt een aantal nieuwe functies uit die in Google Android geïntegreerd zullen worden. In het APK-installatiebestand die uitlekte betrof Google Play Services 6.1 en dit betreft een applicatie die bepaalde onderdelen van Android bijwerkt.

Google Play Services

In Google Play Services 6.1 wordt duidelijk dat Google bezig is met het uitrollen van een mogelijkheid om bestanden, instellingen en app-gegevens op te slaan als back-up. De back-up wordt vervolgens opgeslagen in het Google Drive account van de gebruiker.

Google Play Services 6.1 laat nog een nieuwe functionaliteit zien voor het mobiele besturingssysteem van Google. in Android zal een verbeterde manier komen om bestanden, instellingen en accountgegevens over te hevelen.

Beveiliging wordt een belangrijk aspect in een volgende Android-versie. In Chrome OS is al mogelijkheid verwerkt om het apparaat te ontgrendelen als binnen een bepaalde straal een Android-apparaat in de buurt is. Deze functie lijkt dus ook naar Android te komen.

Helaas zit er ook een keerzijde aan de nieuwe versie van Google Play Services 6.1. Advertenties zijn tegenwoordig overal te vinden en ook dit zal niet stoppen in een toekomstige versie van Android. Uit de code die uitlekte wordt duidelijk dat adverteerders de mogelijkheid zullen krijgen om items in de agenda van de gebruiker te kunnen zetten, en afbeeldingen op te slaan in de galerij van de gebruiker. Dit zal wel pas mogelijk worden als de gebruiker hier toestemming voor heeft gegeven.

Een interessante ontwikkeling die op is gedoken in Google Play Services 6.1 is de mogelijkheid om via Google Hangouts contact op te nemen met Google. Vragen over Android zouden wellicht dus in de toekomst de vragen voorleggen aan Google-medewerkers. Meer details over deze functie ontbreken nog wel.

Via Tweakers, AndroidPolice

Lees ook

Reageer op dit artikel