Google start met privacytour door Nederland: bezoek de privacy-caravan

Google trekt vanaf woensdag door Nederland met de privacy-caravan. Hiermee wil het bedrijf aandacht vragen voor de privacy. Er worden 20 steden en dorpen aangedaan en iedereen kan zijn of haar vragen stellen omtrent privacy.

Google privacy-caravan

Met de speciale privacy-caravan trekt Google door Nederland in de periode van 22 maart tot en met 21 april. De Google-medewerkers beantwoorden je vragen omtrent privacy-gerelateerde onderwerpen en daarnaast kunnen natuurlijk de verschillende tools van Google uitgeprobeerd worden.

Tevens wil Google de geïnteresseerden kennis laten maken met de Google Privacycheck en de Google Beveiligingscheck. Volgens Google Nederland zoeken Nederlanders vaak naar zoektermen die met de privacy te maken hebben. Google is van mening dat het jouw gegevens zijn en dat jij beslist wat daarmee gebeurt. In de privacy-caravan word je geholpen bij het aanpassen van die keuzes met die checks.

Google Privacy-caravan

Tourschema

Op woensdag 22 maart vind je in het centrum van Leiden voor het eerst de privacy-caravan. Zaterdag 25 maart staat hij in Middelburg en vrijdag 21 april is de laatste dag van de privacy-caravan, in Den Haag. Ook andere dorpen en steden worden aangedaan zoals Rotterdam, Meppel, Hoorn, Soest, Almere, Tilburg, Amsterdam en Sittard. Het tourschema vind je hier.

Erg interessant om te zien is Mijn Activiteit van Google. Deze tool geeft op zeer gedetailleerd niveau aan wat jij met je smartphone of Google-account hebt gedaan.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel