‘Google gaat scrollende-screenshots toevoegen aan Android R’

Een langverwachte functie maakt zijn debuut in Android. Waar we bij verschillende fabrikanten zoals Huawei, Samsung en OnePlus de scrollende screenshots al zagen, komt deze ook naar Android zelf, eindelijk.

Scrollende screenshots in Android R

Naar verwachting krijgt de volgende Android-versie ondersteuning voor scrollende screenshots. Bij het maken van een schermafbeelding wordt standaard alleen het zichtbare gedeelte opgeslagen. Verschillende fabrikanten zoals Huawei, Samsung en OnePlus bieden al een optie aan om bij het maken van een screenshot, te kiezen voor een zogenoemde scrolling screenshot. Hierbij wordt meer vastgelegd in een schermafbeelding, zolang als je zelf wilt, of tot het einde van de pagina.

Hoewel andere fabrikanten dit al wel aanbieden, maakt het nog steeds geen officieel deel uit van Android zelf. Dave Burke, onderdeel van het Android-team, meldt dat scrollable screenshots toegevoegd zijn aan de featurelijst van Android R. Concreet betekent dit dat het de bedoeling is om deze in Android R beschikbaar te stellen, maar dat het best kan zijn dat de functie alleen in testversies te vinden zal zijn, maar nog niet in de definitieve versie. In ieder geval goed om te zien dat Google nu ook de meerwaarde van deze functie inziet.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel