Google’s emoji update voor 2019 verwerkt in Android Q

Met het uitbrengen van Android Q Beta 3 zijn ook de nieuwe emoji van dit jaar verschenen in het besturingssysteem. De nieuwste Android beta kan op zeker 20 smartphones geïnstalleerd en geprobeerd worden.

Emoji update voor Android

Eerder dit jaar maakte het Unicode consortium bekend welke emoji we in 2019 kunnen verwachten. Google heeft met de release van Android Q beta 3 haar emoji set een update gegeven. Zo vinden we ruim 50 gender neutrale emoji in Q terug. In totaal zijn er 230 nieuwe en gewijzigde emoji te vinden in het OS. Een andere belangrijke wijziging is ook dat de emoji waarin personen elkaars hand vasthouden nu in elke combinatie mogelijk is. Dat wil zeggen dat het geslacht en huidskleur verschillend kan zijn.

Het aanpassen en opnemen van meer diverse emoji volgt op een voorstel door Google aan het consortium in maart dit jaar. Daarin gaf het bedrijf aan dat het meer inclusieve emoji wenste op te nemen in haar producten. Google neemt met deze nieuwe set emojis het initiatief en het is afwachten of ook andere platformen en fabrikanten zoals Apple en Facebook dit voorstel steunen.

Emoji gender 2019

Waar je wel rekening mee moet houden is dat als je een gender neutrale emoji verstuurd naar een apparaat wat deze emoji nog niet ondersteund dat er dan een mannelijk of vrouwelijke emoji zichtbaar wordt bij de ontvanger. Het wachten is nog wel op Android app ontwikkelaars om ondersteuning voor deze nieuwe emoji aan te bieden, zo ondersteund Google’s eigen toetsenbord Gboard de nieuwe emoji ook nog niet. Wil je een nieuwe emoji verzenden dan is het kopiëren en plakken op dit moment de beste optie.

Emoji 12.0

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel