Google trekt stekker uit Google Fit-website op 19 maart

Google Fit is de eigen gezondheids-app van Google. De functionaliteit wordt zo nu en dan uitgebreid en werkt goed samen met een smartwatch met Wear OS. De webversie is er ook, maar daar trekt Google in maart de stekker uit.

Google Fit: einde website

Voor het bijhouden van je beweging kun je gebruik maken van verschillende applicaties en tools. Google biedt ook een tool aan; Google Fit. De dienst die onlangs werd voorzien van een reeks nieuwe functies met een nieuw design, heeft ook een webversie. Het lijkt erop dat deze door weinig mensen gebruikt wordt, want de website zal door Google uit de lucht gehaald worden.

Google Fit web

Google laat bij het bezoeken van de Google Fit website, via fit.google.com, het volgende weten over het beëindigen van de website;

“Google Fit helpt je gezonder en actiever te leven en maakt het gemakkelijker gezonde wijzigingen in je gedragspatroon door te voeren. In het afgelopen jaar hebben we Google Fit vernieuwd met nieuwe activiteitsdoelen op basis van de aanbevelingen voor fysieke activiteit van de American Heart Association en de Wereldgezondheidsorganisatie. Ook hebben we begeleide ademhaling en startschermwidgets toegevoegd en een nieuwjaarsuitdaging van dertig dagen gehost. Aangezien we ons willen blijven focussen op het toevoegen van nieuwe mogelijkheden waarmee de Google Fit-functionaliteit op mobiele apparaten en smartwatches wordt verbeterd, beëindigen we deze Google Fit-website op 19 maart 2019. Installeer de Fit-app op je Android-telefoon of Wear OS-smartwatch als je je activiteiten wilt blijven bijhouden en coaching wilt blijven ontvangen om je gezondheidsdoelen te behalen.”

De apps blijven uiteraard wel werken.

Google Fit: Activiteittracking
Google Fit: Activiteittracking
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel