Google Trips vanaf vandaag niet meer te gebruiken: de alternatieven

Google Trips was een erg handige reis-app voor het plannen van je vakantie. Toch heeft Google besloten te stoppen met Trips, en kun je vanaf nu de applicatie niet meer gebruiken.

Google Trips gestopt

Suggesties aan bezienswaardigheden voor je vakantie, je reserveringen en vliegtickets uit je Gmail in één app en nog veel meer mogelijkheden; je vond het in de Google Trips app. Deze applicatie werd in mei 2016 uitgebracht, maar nog geen 3,5 jaar later is het dus over en uit voor de toepassing.

Google Trips

In juni werd bekend dat Google op 5 augustus de stekker uit Google Trips zou trekken, en dat is nu ook gebeurd. De handige reis-app is niet meer. Wel lijkt het erop dat de webversie van Trips, die de naam Google Travel heeft gekregen, blijft bestaan. Verscheidene functionaliteit uit Google Trips zal verwerkt worden in Travel. Zo vind je toch nog wat aanraders qua bezienswaardigheden, restaurants en vind je daar wat reserveringen van hotels die in je Gmail zijn binnengekomen.

Alternatieven

Gelukkig zijn er nog verschillende apps voor het vinden van je bezienswaardigheden. Denk natuurlijk aan Google Maps zelf, de kaartendienst kent een uitgebreide lijst aan mogelijkheden. Verder zijn er nog meer apps waar je inspiratie kunt vinden voor je vakantie en reis. Deze hebben we voor je verzameld in onze app-special; De 14 beste en meest handige reis-apps voor je vakantie.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel