Google Trips uitgebreid met webversie: plan nog makkelijker je reis

Google heeft sinds drie jaar een eigen reis-app; Google Trips. Het platform bundelt je reserveringen en brengt je op de hoogte van informatie en bezienswaardigheden. Vanaf nu is er ook een handige webversie beschikbaar.

Google Trips webversie

Om je reis uit te stippelen heeft Google meerdere tools die het aanbiedt. Natuurlijk is er Google Maps en kun je terecht bij Google Vluchten voor ticketprijzen; er is ook nog Google Trips. Deze applicatie werd in mei 2016 uitgebracht door het bedrijf en biedt vele handige opties. Reserveringen voor autoverhuur, vliegtickets, hotels en dergelijke worden automatisch, vanuit je Gmail, ingeladen in de Trips-app.

Google Trips web

Waar het bedrijf eerder de webversie van Google Fit offline haalde, is deze voor Google Trips nu gelanceerd. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om ook via de computer je reis te plannen en verder uit te stippelen. Daarbij geeft de toepassing via de website je nog enkele andere opties. Je kunt via Google Trips direct de laagste prijs voor je hotel of vliegticket uitzoeken. Tevens kun je de omgeving verkennen en zoeken naar bezienswaardigheden rondom je verblijfplaats.

Google Trips web

Aankomende reizen kun je uitbreiden met nieuwe opties. Zo kun je het reisschema aanvullen met overnachtingen en dergelijke, die niet via Gmail ingeladen (konden) worden. Google Trips helpt je ook met het vinden van evenementen, restaurants, het weer, ideeën voor dagplanningen en diverse andere tips. Uiteraard wordt de input gesynchroniseerd met je Google Trips-account op je andere apparaten zoals je smartphone.

Google Trips web

Je kunt de webversie van Google Trips bereiken via google.com/trips. De applicatie kun je downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Google Trips - Travel Planner
Google Trips - Travel Planner
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel