Google Voice Access: je Android smartphone besturen met je stem (+ APK)

Binnenkort is het mogelijk om je Android smartphone volledig met je stem te besturen. Op dit moment is Google Voice Access Beta aan het testen. Deze dienst maakt het mogelijk om je smartphone te besturen zonder hem aan te raken door middel van het geven van commando’s. Wat kunnen we precies verwachten?

Google Voice Access

Google test momenteel een nieuwe functionaliteit in Android: Voice Access. Hiermee kan je middels je stem je smartphone bedienen. Dit is vooral handig voor mensen met een beperking. Zo kun je bijvoorbeeld Bluetooth aanzetten door het commando “Turn on Bluetooth” te geven.

Uiteraard is het ook mogelijk om applicaties te openen. Dit doe je door bijvoorbeeld het commando “Open DroidApp” te geven. Voice Access Beta geeft elk onderdeel op je scherm een nummer, zodat je een nummer op kunt geven in een commando.

Downloaden

Voice Access Beta is op dit moment niet te downloaden in de Google Play Store, maar wel als APK. Voice Access werkt op dit moment alleen in het Engels, of andere talen beschikbaar komen is op dit moment nog niet bekend. We hopen tijdens Google I/O meer over Voice Access te weten te komen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel