Google ziet snel laden van Qualcomm en OnePlus liever verdwijnen

Google zou overwegen om het snel laden zoals die op chipsets van Qualcomm en smartphones van OnePlus zijn te vinden te verbieden. In plaats van Quick Charge en andere manieren van snel laden zouden fabrikanten gebruik moeten maken van de usb-pd standaard.

Geen Quick Charge maar usb-pd

Google heeft in het Compatibility Document voor Android 7.0 het advies opgenomen om gebruik te maken van usb-pd voor snel laden. Dit advies zou gelden voor alle toestellen met een USB Type-C aansluiting. Het compatibiliteits-document is bedoeld als richtlijn en eisen lijst waaraan een Android smartphone minimaal zou moeten voldoen. Het blijft voorlopig bij een advies aan fabrikanten van smartphones en tablets, maar dit zou in de toekomst kunnen wijzigen.

HTC 10 onderkant
De HTC 10 beschikt over Quick Charge 3.0 van Qualcomm

Hoewel Google liever geen wildgroei aan snel laadmethodes ziet is snel laden al een geruime tijd aanwezig in veel smartphones. Chipfabrikant Qualcomm heeft met zijn Quick Charge de meeste bekendheid maar ook Huawei (SuperCharge), OnePlus en Samsung hebben hun eigen snel laadmethodes. Bij snel laden wordt het amperage (de stroom) of het voltage (de spanning) verhoogd om sneller de batterij in een apparaat vol te laden.

USB Type-C

Door de verschillende manieren van snel laden zijn consumenten gebonden aan de laadadapter van de fabrikant. Voor de fabrikanten is dit gunstig omdat alleen zij de juiste laders produceren en op die manier extra verdienen. De USB Type-C standaard is in het leven geroepen om één standaard te hanteren voor aansluitingen. Usb-pd is een door het USB Implementers Forum ontwikkelde standaard voor het snel laden van USB apparaten.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel