‘HTC komt in 2018 met 5-6 smartphones, ook met dual-camera’

Als het aan HTC ligt komen er volgend jaar weer smartphones van het bedrijf met een dubbele camera. Vorige week werd de HTC U11+ aangekondigd, maar deze beschikt nog over een enkele camera.

Dubbele camera voor HTC U12?

De HTC U11+ en U11 Life werden vorige week aangekondigd door de Taiwanese fabrikant. Opvallend aan de Plus was bijvoorbeeld de transparante achterkant. HTC koos bewust voor een smartphone met een enkele camera, maar dit kan in de toekomst veranderen.

HTC One M8

HTC President Chialin Chang geeft aan dat volgend jaar de smartphones met dual-camera verwacht kunnen worden. Het bedrijf wil overigens volgend jaar 5 of 6 smartphones uitbrengen. Daarbij krijgt het mid-end segment (tot circa 300 euro) ook meer aandacht, zo luiden de plannen voor 2018.

De HTC One M8 was de eerste telefoon die voorzien was van een tweede camera. Deze moest zorgen voor meer diepte, maar echt positief werd deze tweede camera niet beoordeeld. Dual-camera’s kunnen voor verschillende dingen gebruikt worden. Ze kunnen de resolutie verhogen, extra detail in foto’s brengen doordat één sensor zwart-wit vastlegt of de beeldhoek vergroten (zoals bij de LG G6).

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel