HTC U11+ en U11 Life met Android One aangekondigd: alle details

HTC heeft zojuist de nieuwe HTC U11+ aangekondigd. Over dit toestel zijn in de afgelopen tijd veel berichten rond gegaan. We zetten alle details van het doorzichtige toestel op een rij. Daarnaast is ook de HTC U11 Life aangekondigd, ook deze smartphone zal in Nederland uitgebracht worden.

HTC U11+ aangekondigd

De HTC U11-serie is uitgebreid met een nieuw broertje; de HTC U11+. De Plus-versie is voorzien van een 6,0 inch QHD+ LCD display met dunnere schermranden en een 18:9 beeldverhouding. We zien in tegenstelling tot bij de U11 niet meer de vingerafdrukscanner onder het scherm; deze zit nu aan de achterzijde van het toestel; samen met de 12 megapixel camera met dubbele LED-flitser. De camera heeft een lichtgevoeligheid van f/1.7 waardoor het maken van foto’s in een omgeving met minder licht ook goed moet gaan.

HTC U11+ Translucent Black

Voor het maken van selfies is er aan de voorzijde een 8 megapixel front-camera te vinden. Daarbij is de telefoon IP68-gecertificeerd en kan het dus tegen water en stof. Naast een zwarte en zilveren* kleur komt er ook een doorzichtige HTC U11+. Onder de doorzichtige motorkap schuilt een Snapdragon 835 processor van Qualcomm, 6GB RAM-geheugen en 128GB opslagruimte. De accucapaciteit bedraagt 3930 mAh en er is ondersteuning voor snel opladen (Quick Charge 3.0).

HTC heeft de HTC U11+ verder voorzien van BoomSound speakers en Edge Sense. Dankzij Edge Sense kan er net als bij de U11 in de randen van de telefoon geknepen worden om acties uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld een app naar keuze openen, de zaklamp activeren, camera inschakelen of een screenshot maken.

HTC U11+ Ceramic Black

De HTC U11+ verschijnt met Android 8.0 Oreo op de markt. De verwachte release ligt in december van dit jaar, leuk voor onder de kerstboom ;-). Wel moet je flink in de buidel tasten; de smartphone krijgt een prijskaartje van 799 euro. In Nederland verschijnt de U11+ alleen als dual-sim versie in de kleuren Ceramic Black en Translucent Black, waarbij de laatstgenoemde een doorzichtige achterkant heeft. Bij het toestel wordt de HTC U11+ Clear Case meegeleverd die je samen met Edge Sense kunt gebruiken.

We hebben de specificaties en details verzameld op de smartphone-pagina die je kunt bereiken via de button onder deze pagina. De smartphone is nu te pre-orderen bij Mobiel en Belsimpel.

HTC U11 Life

De U11-serie is ook uitgebreid met de HTC U11 Life. Deze smartphone betreft een Android One-toestel waarmee het snel updates uitgerold krijgt. Hiermee krijgt Android One ook in Nederland een steeds sterkere aanwezigheid. Waar eerder alleen General Mobile in Nederland verkocht werd met Android One, komt hier dus HTC bij. Voor minimaal twee jaar ben je verzekerd van Android-versie updates en de komende drie jaar van beveiligingsupdates, zo belooft het bedrijf.

HTC U11 Life

Ook de HTC U11 Life is voorzien van Edge Sense, waarbij je in het toestel kunt knijpen om acties uit te voeren. Daarbij is de telefoon IP67-gecertificeerd, is er een 16 megapixel camera en 16 megapixel front-camera. De glazen behuizing geeft het toestel een premium uitstraling. Aan de voorzijde vinden we de vingerafdrukscanner van het toestel.

HTC U11 Life

De HTC U11 Life verschijnt in de tweede helft van november in Nederland in de kleuren Sapphire Blue en Brilliant Black. Voor de telefoon betaal je 349 euro, wat een interessante stap is. Alle details hebben we verzameld op de U11 Life pagina die je kunt bereiken via onderstaande button.

De U11 Life alvast pre-orderen? Dat kan al bij Mobiel en Belsimpel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel