HTC One S9 aangekondigd: BoomSound, camera met OIS en strak design

HTC heeft zojuist een nieuw toestel gepresenteerd. Het gaat om de HTC One S9 die veel weg heeft van de HTC One M9. Het toestel moet in mei al in de winkels liggen voor 499 euro. Het metalen design, de BoomSound speakers en de camera met optische beeldstabilisatie maken het toestel erg aantrekkelijk.

HTC One S9

Met de komst van de HTC 10 stapte HTC af van de productnaam ‘One’. Althans, daar leek het op. Vandaag heeft HTC de One S9 aangekondigd die veel weg heeft van de HTC One M9, maar toch een aantal veranderingen laat zien. Wat als eerste opvalt is de metalen behuizing. De achterzijde van het toestel is vrijwel gelijk aan die van de One M9 en daar vinden we ook de 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie en de mogelijkheid om in 4K-resolutie te filmen.

HTC One S9

Aan de voorzijde zien we de stereo BoomSound speakers. HTC staat bekend om de smartphones met geweldige geluidskwaliteit en ook de HTC One S9 zal je muziek tot zijn recht laten komen. De front-camera betreft een groothoek lens met UltraPixel-technologie. De camera van de HTC One S9 geeft gebruikers de mogelijkheid om gebruik te maken van de Pro-modus waarmee ook foto’s in RAW-formaat geschoten kunnen worden.

HTC heeft de HTC One S9 voorzien van een 5,0 inch display met een full-HD resolutie. Daarnaast is er een Helio X10 octa-core processor die een rekenkracht weet te leveren van 2.0 GHz. Er is 2GB aan werkgeheugen beschikbaar en 16GB aan interne opslagruimte. Mocht je het geheugen uit willen breiden, dan is dit mogelijk middels een geheugenkaart van maximaal 2TB. De accu van de One S9 heeft een capaciteit van 2840 mAh. De HTC One S9 draait op Android 6.0 Marshmallow met daar overheen HTC Sense.

Verkrijgbaarheid

Op dit moment is niet bekend of de HTC One S9 uitgebracht zal gaan worden in Nederland, we hebben deze vraag uitgezet bij HTC. HTC Duitsland zal de HTC One S9 vanaf medio mei in de winkels leggen voor een bedrag van 499 euro. Het toestel komt daar in de kleuren goud-zilver, goud en Gunmetal Grey. Zodra er meer bekend is over een Nederlandse release van de HTC One S9, houdt DroidApp je uiteraard op de hoogte.

Update 11:49 uur: HTC heeft aan DroidApp laten weten dat er geen uitspraken gedaan worden over de komst van de One S9 naar Nederland en België. Zodra er hierover meer nieuws naar buiten komt, houden we je op de hoogte!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel