HTC U: foto’s en veel informatie bekend over nieuw vlaggenschip

HTC zal deze maand met de introductie van een nieuw high-end toestel komen, zo is de verwachting. Het toestel is voorzien van uitgebreide specificaties en daarin krijgen we nu inzicht. Ook zien we foto’s van de nieuwe HTC U, zoals het toestel genoemd wordt. Eén van de mogelijkheden is om in het toestel te knijpen waarna er acties uitgevoerd kunnen worden.

HTC U opgedoken

HTC komt met een opvolger van de HTC 10 en uitbreiding voor de HTC U-serie. De HTC U, die eerder opdook onder de naam HTC U (Ocean), zal het nieuwe vlaggenschip worden van de Taiwanese fabrikant. De smartphone is nu opgedoken en volgens bronnen is er een productpresentatie opgedoken van de HTC U.

In de presentatie wordt gesproken over een 5,5 inch WQHD display (Quad-HD), een Snapdragon 835 processor van Qualcomm, 4/6GB RAM-geheugen, 64/128GB opslagruimte en een 3000 mAh accu. Tevens zou het toestel draaien op Android 7.1 Nougat en is een vingerafdrukscanner geïntegreerd in de home-button.

Edge Sense is een techniek die we eerder al voorbij zagen komen. Door het apparaat in je hand te houden en te knijpen kan een actie uitgevoerd worden. Denk aan het starten van een app of de camera, of het openen van Google Assistant. Ook worden verschillende manieren van drukken herkent. Ook zien we de camera-interface van de nieuwe HTC U en zal er realtime HDR+ scene detection zijn.

Een 3,5 millimeter audio-aansluiting kunnen we vergeten. Net als bij de andere toestellen in de HTC U-serie zal het aansluiten van een headset via de USB Type-C poort moeten. Wel is er een dubbele (BoomSound) speaker, geavanceerde audio-instellingen dankzij HTC USonic en kunnen de microfoons tijdens het filmen 3D-audio opnemen voor beter geluid.

Het is niet bekend wanneer de nieuwe HTC-smartphone aangekondigd zal worden. We houden de berichtgeving voor je in de gaten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel